durva támadás

2020.12.14. 20:13

123 milliós zsákmány – 5 évet kaphatnak a csémi fegyveres rablók

Négy férfi támadt rá egy szír pénzváltóra, bántalmazták a férfit, majd több mint 123 millió forint értékű eurót raboltak el tőle 2017 áprilisában.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A megyei főügyészség vádat emelt azzal a négy férfival szemben, akik két, a nyomozás során ismeretlen társukkal együtt 2017 április 3-án kiraboltak egy szír állampolgárt. A Tatabányai Törvényszék az ügyben ítéletet hozott – tudtuk meg dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

A szír férfi pénzváltóként dolgozott, a bűntény napján két utasával Budapestről Komárnóba tartott, zsebében 400 ezer euróval, ami 123 millió 676 ezer forintnak felel meg. A rablók és ismeretlenül maradt társaik egy bérelt Skoda Octaviával várakoztak, amire a megtévesztés céljából hatósági jelzést szereltek. A szír férfit rendőri intézkedést színlelve állították meg az M1-es autópálya komáromi lejárója után, a 13. számú főúton, Csém térségében.

A sértett megállt, majd kiszállt az autóból. Az elkövetők ekkor rátámadtak. Az egyikőjük homlokon ütötte, lefújta gázspray-vel, majd az árokba lökte. Ezután lerángatta róla a kabátját, aminek zsebében a férfi pénze volt, majd a jelentős összegű zsákmánnyal együtt társaival elmenekültek a helyszínről.

A bántalmazott férfi szemöldöke felett bevérzés keletkezett, szemgolyója zúzódott. Ennek gyógyulása 8 napon belüli sérülésnek minősül, azonban a szemet ért ütések alkalmasnak tekinthetők súlyosabb sérülés okozására is – tudtuk meg a rablás részleteit a Tatabányai Törvényszék közleményéből.

Az ügyészség a bántalmazásban részt vevő férfiak közül kettőt, valamint a bűncselekmény közelében várakozó másik két társukat fegyveresen, csoportosan, különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntettével vádolta meg. Az ügyészség vádirata alapján a törvényszék a december 14-én megtartott folytatólagos tárgyaláson három férfival szemben 5 év fegyházat, egy férfival szemben pedig 2 év börtönt szabott ki.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a vádlottak terhére súlyosbításért, az 5-5 évet kapó első-, másod-, és harmadrendű vádlottak védői felmentésért, a negyedrendű vádlott védője pedig enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában