elvesztett útvonal

2020.10.24. 12:07

Órákig bolyongott és fázott az eltévedt túrázó, mire Bajóton megtalálták

Telefonon kért segítséget egy eltévedt túrázó a rendőröktől. Az esztergomi egyenruhások találták meg a férfit Bajótnál.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A rendőrségre október 23-án érkezett bejelentés, miszerint egy túrázó a Kék túra útvonalon eltévedt, számolt be a rendőrség.

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások hat személyt fogtak el és tizenegy főt állítottak elő, valamint két ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

A kiránduló elmondta a rendőröknek, hogy nem ismerős a környéken, de lát a közelben egy lapos tetejű épületet. Az esztergomi egyenruhások az elmondása alapján a túrázó keresésére indultak, és Bajóton megtalálták. Az 54 éves férfi elmondta a járőröknek, hogy órák óta kóborol a sötétben, fázik, de nem sérült meg. A túrázót beültették a járőrautóba, ahol meleg teát adtak neki, és visszavitték az autójához.

Esztergom környékén egyébként nem ritka az eltévedt turista, akik a rendőröktől kérnek segítséget. Az esztergomi rendőrök számos esetben mentettek meg turistákat, akik elvétették az útvonalat a sötétben vagy az esőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában