Jogerős ítélet

2020.09.24. 19:56

Másfél évet kapott az oroszlányi fenegyerek – rendőrautót rongált meg

Jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki 2019. június 14-én Oroszlányon egy rendőrautón ugrálva szidalmazta az egyenruhásokat.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószovivőjétől megtudtuk, hogy a bíróság az egyesített ügyben szeptember 24-én előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, erre figyelemmel a bíróság a férfit egy év öt hónap börtönbüntetésre és kettő év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte arra, hogy a rendőrségi autóban okozott kárt térítse meg. Az ítélet jogerős.

A garázdaság vétsége, rongálás vétsége, és becsületsértés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki Oroszlányon szidalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket és megrongálta a rendőrautót.

A vádirat szerint, ahogyan arról már korábban beszámoltunk 2019. június 14-én a késő esti órákban Oroszlányon két rendőr intézkedett a férfival, aki vitatkozni kezdett velük, becsmérelte őket többek között az alábbi kifejezésekkel: „A jelszó: nyomorult rendőrök! Buzi rendőrök! Nem csinálhattok velem semmit ti büdös csicskák!” Ezt követően a férfi felugrott a rendőrautó motorháztetőjére, ahonnan megpróbált felugrani a kocsi tetejére, de a rendőrök megakadályozták. A rendőrautóban cselekményével 203 ezer forint kárt okozott.

A bíróság az ügyhöz egyesített egy másik ügyet, amelyben az ügyészség a férfit és a társát egy 750 ezer forint értékű motorkerékpár ellopásával vádolta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában