vádemelés

2020.09.21. 11:02

Durva, mi mindent rejtegetett a férfi az oroszlányi boltjában

A Tatabányai Járási Ügyészség a nagyobb értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság miatt emelt vádat a férfi ellen.

Kemma.hu

A boltban és a tulaj teherautójában is találtak az áruból

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Az ügyészség egy oroszlányi férfi ellen nyújtott be vádiratot, amelynek tartalmáról Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész tájékoztatta a Kemma.hu-t. Eszerint egy férfi 2018 decemberétől rendszeresen szerzett jövedéki adózás alól elvont dohányt, hogy azokat haszonnal tovább értékesítse, és a jövedelmét ily módon kiegészítse.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tatabányai járőrei 2019. november 28-án 10 órakor próbavásárlással egybekötött jövedéki ellenőrzést tartottak a vádlott oroszlányi vegyesboltjában. A járőrök az üzlethelyiségben, illetve az ingatlan udvarán álló tehergépkocsiban 1635 doboz zárjegy nélküli cigarettát, és márkajelzés nélküli finomra vágott, 35 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le. A bűncselekmény elkövetési értéke 4 millió 3 ezer 100 forint.

Vágot dohányt is találtak (Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélje, a lefoglalt cigarettákat és a vágott dohányt kobozza el.

Csempészcigit rejtegetett a boltban (Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában