bátor tett

2020.08.08. 07:00

Veszedelmes kutyával vették fel a harcot a komáromi rendőrök három kiscica miatt

Állatvédők kérték a rendőrök segítségét a cicamentésben. A bátor egyenruhásoknak egy harapós kutyát kellett kicselezniük.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/CicaMica Segítő Oldala

A rendőrség a Facebook-oldalán adott hírt a Komáromi Rendőrkapitányság két aranyszívű egyenruhásáról. Gregor Zoltánt és Fodor Arnoldot egy komáromi házhoz riasztották a mentőkkel együtt egy nőhöz, aki rosszul lett. Miután a mentők elszállították a beteget, a CicaMica Segítők állatvédő képviselői is megjelentek, hogy a nő macskáit magukhoz vegyék. Azonban a kertben volt egy harapós kutya is, emiatt senki nem tudott bemenni a házba az állatokért.

– A kutyát hosszú láncon tartották, így mindenhova eljutott a kerten belül – meséli az „akció” részleteit Gregor Zoltán. – Mindenkit megtámadott volna, aki megközelítette a lakást. Társammal bementünk az udvarra, majd egyikünk elterelte az eb figyelmét, az állat erre támadásba lendült. A másikunk ekkor a tonfával megfogta a láncot, így vissza tudta tartani az ebet.

Fodor Arnold és Gregor Zoltán a megmentett cicákkal (Fotó: Facebook/Magyar Rendőrség)

A lánc így rövidebb lett, a kutya pedig nem tudott senkit megtámadni, így a nő egyik hozzátartozója be tudott menni a cicusokért a házba, amelyeket aztán befogadták az állatvédők.

– Szerencsére senki sem sérült meg az akcióban, és a kutya is jó kezekben van: a szomszédok és a hozzátartozók gondoskodnak róla. De azért ha elszabadult eb lett volna, akkor nem megyünk be az udvarba – tette hozzá nevetve a rendőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában