kábítószer

2020.07.28. 09:29

Továbbra is letartóztatásban maradnak a kisbéri dílerek

Az ügyészség indítványával megegyezően a bíróság két hónappal meghosszabbította a kisbéri dílerek letartóztatását, akiknél majd' 1 kiló amfetamint találtak.

Kemma.hu

Két drogdílert és hat fogyasztót kapcsolt le a rendőrség Tatabányán. A rendőrség több fotót is nyilvánosságra hozott a gyanúsítottaknál tartott házkutatásról.

Forrás: police.hu/shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta három férfi letartóztatásának a meghosszabbítását, tekintettel arra, hogy bűnszövetségben, 2019 júliusában és augusztusában Kisbér területén jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek.

Dr. Reszl Ildikótól, a megyei főügyésztől megtudtuk, hogy a járásbíróság nyomozási bírája a három férfi elkövető letartóztatását 2019. augusztus 30-án rendelte el. Az ügyészség indítványt tett a három férfi letartóztatásának további kettő hónappal történő meghosszabbítására. A bíróság a gyanúsítottakat telekommunikációs eszköz útján, ülésen kihallgatta, majd az ügyészi indítványnak helyt adva a kényszerintézkedéseket szeptember 29-ig meghosszabbította, mert a bűnismétlés veszélye valamennyi gyanúsított esetében továbbra is fennáll.

A megalapozott gyanú szerint 2019. év július és augusztus hónapban a három férfi és egy nőtársuk jelentős mennyiségű amfetamint tartalmazó kábítószerrel kereskedett Kisbér területén. A bűncselekményt úgy hajtották végre, hogy a két férfi a kábítószer ellenértékét és a közvetítés díját átadta a nőnek, a nő pedig átvette a kábítószert a harmadik férfitől, és tovább adta a két férfinak tovább értékesítési célzattal.

A legutolsó alkalommal a nő egy kisbéri parkolóban tette át a kábítószert az egyik férfi által használt gépkocsiba, ezt követően a nyomozó hatóság tagjai intézkedtek a gyanúsítottakkal szemben, melynek során a gépjárműben megtalálták és lefoglalták a közel 1000 gramm nettó tömegű amfetamint, valamint a kábítószer elosztásához szükséges kézi mérleget, és 1 darab teáskanalat is.

A nőtől továbbértékesítés céljából 2019. év júliusában megszerzett kábítószert az egyik férfi Kisbér területén, rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében a fogyasztók részére továbbértékesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában