ítélet

2020.07.06. 10:20

Örökre eltiltotta a bíróság a vezetéstől a sofőrt, aki Tokodaltárón gázolt motorost

Az Esztergomi Járásbíróság két év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte és örökre eltiltotta a vezetéstől azt a sofőrt, aki Tokodaltárón ütött el egy motorost.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság előkészítő ülésen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 3 hónap -2 évre felfüggesztett- fogházbüntetésre és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra ítélte, azt a férfit, aki Tokodaltárón nem biztosított elsőbbséget a motorosnak és elütötte őt.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség elutasította a sértett és a vádlott közvetítői eljárás elrendelésére tett indítványait, mert büntetőeljárás lefolytatása nem volt mellőzhető. Ezt követően benyújtott vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a sofőrt végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra ítélje, mert a férfi járművezetésre alkalmatlan állapotban van.

A bíróság június 3-án előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a férfi beismerő vallomását elfogadta, ezt követően ítéletet hozott. A kihirdetett ítéletet az ügyész, a vádlott is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

A vádirat szerint a férfi 2018. október 31-én reggel Tokodaltáró lakott területén a személygépkocsijával a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzése mellett a József Attila utcáról a Tárna utcába kívánt balra kanyarodni, amelynek során nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a vele szemben a motorkerékpárjával a József Attila úton Tát irányából Dorog felé a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzése mellett szabályosan közlekedő motoros részére.

A motoros az autóssal való ütközést elkerülni nem tudta, és arra lehetősége sem volt, a motorkerékpárról leválva az úttest mellett lévő járdára zuhant. A motorkerékpáros a baleset során nyolc napon túl gyógyuló jobb oldali térdkalácscsont törést és bal oldali bordatörést szenvedett. A motorosnak a jobb térdízület kisfokú mozgáskorlátozottságával járó maradandó fogyatékossága keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában