megelőzés

2020.07.23. 10:50

Három megye rendőrei ellenőrizték a 81-es főuton autózókat

Fokozott ellenőrzést tartottak a 81-es számú főúton az egyenruhások. Az autósok szeptemberig számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetek megelőzése érdekében folyamatos közlekedésrendészeti ellenőrzéseket végeznek a rendőrök a 81-es számú főúton. A közös összehangolt akcióban a Fejér, a Komárom-Esztergom és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vesz részt. A Kisbéri Rendőrkapitányság illetékességi területén július 22-én volt a közlekedésbiztonsági ellenőrzése, melynek fő célja a balesetek megelőzése, és az elkövettet jogsértések feltárása volt.

Folyamatos az ellenőrzés a 81-es számú főúton (police.hu)

A járőrök az adott útszakaszon három helyszínen mérték a sebességet, ugyanakkor a szabálytalankodó sofőröket a motoros rendőrök szűrték ki a forgalomból. A nap folyamán összesen 70 gépjárművezetőt ellenőriztek. A sofőrökkel szemben alkoholszondát is alkalmaztak az egyenruhások, azonban az alkoholszonda pozitív értéket egy esetben sem mutatott. A megengedett sebességet öt járművezető lépte túl, és hárman nem használták a biztonsági övet. Ezen az útszakaszon szeptemberig számíthatnak az autósok hasonló jellegű ellenőrzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában