agresszió

2020.04.20. 15:15

Vádat emeltek a gyermekét ököllel megütő dorogi apa ellen

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratban arra tett indítványt, hogy a dorogi apát büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítéljék.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emeltek vádat azzal az apával szemben, aki gyermekét bántalmazta.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint állapítsa meg, hogy a próbaidő alatt a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll.

A férfi 2018. december 2-án az esti órákban a dorogi lakásban tartózkodott két kiskorú gyermekével, majd a vacsora közben ingerültté vált, és a 2008. június 14-én született kiskorú leányát egy alkalommal ököllel a bal szeménél a fején megütötte. A gyermek életkoránál fogva védekezésre képtelen volt a vádlott támadásával szemben.

Az apa általi ütés hatására kiskorú lánya koponyazúzódást, valamint a bal oldali felső szemhéján a bőrszövetek közötti vérbeszűrődést szenvedett el, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak. Súlyosabb sérülés okozására az apa által tanúsított magatartás nem volt alkalmas. A férfi visszaesőnek minősül, korábban kiszabott szabadságvesztésből 2016-ban szabadult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában