letartóztatás

2020.04.03. 12:05

Életfogytot is kaphatnak a bakonyaljai marihuána-termesztők

Az ügyészség meg akarja hosszabbíttatni annak a két férfinek a letartóztatását, akik a Tárkány közelében termesztettek marihuánát.

Kemma.hu

Az ügyészség meg akarja hosszabbíttatni annak a két férfinek a letartóztatását, akik a Tárkány közelében termesztettek marihuánát.

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a két férfi, a 43 éves V. Á. és a 29 éves P. Zs. a letartóztatásának a meghosszabbítását, akik 2019 júniusa és októbere között egy Tárkány közelében lévő erdőterületen marihuánát termesztettek.

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivő a Kemma.hu-nak elmondta: a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak Tárkány külterületén, egy elhagyatott erdőrészen alakított ki egy ültetvényt, hogy ott marihuánát termesszenek és azt eladják. A növényekről a kifejlődésüket követően ágakat, ágvégződéseket távolítottak el, amelyek egy részét egy pinceházban szárítottak és készítettek elő az értékesítésre, a másik részét pedig az egyik gyanúsított lakóhelyén tartották.

A pinceházból és a lakásból összesen 2269,45 gramm tömegű marihuánát, a termőföldről pedig 37 tőt foglaltak le az egyenruhások. Az összesen lefoglalt marihuána együttes kábítószerhatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határát meghaladta, annak mintegy másfélszerese volt, ezért a gyanúsítottak cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A járásbíróság nyomozási bírája a két férfi elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára október 10-én rendelte el először. Most azért kérte további három hónappal annak meghosszabbítását az ügyészség, mert a két férfivel szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, a kábítószer tovább termesztésének a veszélye. Az indítványról a bíróság ülésen fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában