robbanótest

2020.03.19. 07:00

Világháborús tüzérségi lövedéket akart a hulladékudvarba vinni a tatabányai férfi

A 39 éves tatabányai férfi fémhulladékai között egy 125 milliméteres, világháborús tüzérségi löveg is lapult, amelyet a hulladékudvarban szeretett volna leadni.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozója Kiss Tibor rendőr törzsőrmester március 17-én 13 óra körül Tatabányán, a Népház úton közlekedett szolgálati gépjárművel. Egy férfira lett figyelmes, aki egy kézikocsin vas hulladékokat és jól láthatóan egy nagy méretű robbanó testet is vitt. A rendőr megállította a férfit és értesítette a kollégáit, majd a Tevékenység-irányítási Központon keresztül jelentették a történteket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának.

Nem szokványos látványt nyújtott a löveg a fémhulladékok között (Fotó: Police.hu)

A járőrök a 39 éves B. R-t a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították. A tűzszerészek megállapították, hogy a robbanótest egy 125 milliméteres tüzérségi löveg, ami tartalmaz robbanószert, így azt elszállították. A tatabányai lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt indult büntetőeljárás. A férfi elmondta, hogy nem volt katona, nem ismerte fel a tárgyat.

A felnik között lapult a világháborús löveg (Fotó: Police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában