letartóztatás

2020.03.04. 14:26

Továbbra sem engednék ki az M1-esen elkapott szerb embercsempészeket

Meghosszabbíttatná három hónappal az M1-esen elkapott embercsempészek letartóztatását az ügyészség. A rendőrök február 5-én, kilenc afgán illegális szállítása közben kapták el őket.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy a Komáromi Járási Ügyészség a vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntető ügyben indítványozta azoknak a szerb állampolgárságú férfiaknak a letartóztatásának a meghosszabbítását, akik kilenc afgán személy illegális szállításában vettek részt.

A rendőrök február 5-én 8 óra tájékán az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalának 93 kilométerszelvényénél ellenőrzés alá vontak két autót. A jármű utasterében, illetve csomagtartójában migránsokat találtak.

A kényszerintézkedés törvényes okai változatlanul fennállnak az ügyészség álláspontja szerint. Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a három férfi letartóztatását először február 7-én rendelte el, mert megalapozottan feltehető volt, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, és a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk a megalapozott gyanú szerint az egyik férfi február 5-én a hajnali órákban Szeged térségében, a magyar-szerb államhatár közelében, az általa bérelt szerb honosságú autóba a megbízója utasítására, négyezer euro ellenérték fejében felvett 9, Magyarországon jogellenesen tartózkodó afgán állampolgárt azzal a szándékkal, hogy őket Ausztriába, Pandorfba szállítja. Ez a férfi megállapodott két másik szerb állampolgárságú személlyel, hogy azok egy szerb honosságú gépjárművel kísérik a migránsokat szállító gépkocsit, ezzel biztosítva a sikeres szállítást, ami azonban csak az M1-es autópálya bábolnai szakaszáig tartott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában