szabadságvesztés

2020.02.28. 15:53

Börtönbüntetést kapott a visszaeső férfi, aki megverte a lakótársát

A bíróság 1 év és 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, illetve a közügyektől is eltiltotta azt az agresszív esztergomi férfit, aki bántalmazta a lakótársát, mert azt gondolta, hogy a pénzét ő vette el.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség vádemelése nyomán önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt tárgyalta a bíróság annak a férfinek az ügyét, aki megverte az ivócimboráját. Az Esztergomi Járásbíróságon az előkészítő ülésen a támadó férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 4 évre eltiltotta a közügyektől, valamint elrendelte a korábban kiszabott, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását. Az ítélet jogerős, hiszen az ügyész, a védő és a vádlott is tudomásul vette.

Az agresszív férfi és áldozata 2018. december közepétől lakótársak voltak egy esztergomi lakásban, ahol 2019. január 2-án együtt italoztak. A gyanúsított az italozás közben észrevette, hogy nem találja 10 ezer forintját és feltételezte, hogy a pénzt lakótársa vette el, hiszen nem tartózkodott más a lakásban. Emiatt kérdőre vonta a lakótársát, aki tagadta a pénz ellopását, majd éjfél körül elment otthonról.

A bántalmazó utánament, majd őt utolérve a járdán ököllel több alkalommal megütötte az arcán, miközben követelte, hogy adja vissza a pénzét. A további bántalmazást az éppen arra járó rendőrök akadályozták meg. Az agresszív férfi később a pénzt megtalálta a lakásukban, két ágy közé becsúszva. A bántalmazott lakótárs 8 napon belül gyógyuló arcsérülést szenvedett, de magánindítványt nem terjesztett elő.

A férfi egyébként büntetett előéletű, 2018-ban a bíróság már lőfegyverrel való visszaélés miatt 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre ítélte.

(Főoldali képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában