felelőtlenség

2020.01.28. 15:28

Nem takarította le lefagyott szélvédőjét, két gyalogost is elütött Oroszlányban

Két gyalogost is elgázolt Oroszlányban egy sofőr, aki elindulásakor nem takarította le lefagyott szélvédőjét és a kanyarodásnál az elsőbbséget sem adta meg.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint egy oroszlányi férfi január 27-én 22 óra 5 perckor személygépkocsival közlekedett Oroszlányban, a Handler Kálmán utcában egy cég telephelyén. A sofőr a kapubejáró előtt található útkereszteződésnél jobbra akart kanyarodni, amikor nem biztosított elsőbbséget az úttesten előtte áthaladó gyalogosok részére. A baleset során a jármű elejével elütötte őket, mindkét gyalogos megsérült.

A sofőrt a kilátásban zavarta a lefagyott szélvédője (Fotó: Police.hu)

A helyszínen a rendőrök megállapították azt is, hogy a jármű szélvédője le volt fagyva. A sofőr az elindulást megelőzően a jeges szélvédőt nem takarította le megfelelően, ami zavarta őt a kilátásban.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy elindulás előtt a gépjárművezető mindig gondoskodjon az üvegfelületeken lévő jég vagy hó eltávolításáról. Ezért mindig legyen a járműben jégmentesítő folyadék vagy jégkaparó! A biztonságos közlekedés érdekében azonban, ne csak a szélvédőt, de a jelző és a világítóberendezéseket is takarítsák le!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában