ügyészség

2020.01.17. 11:34

Letartóztatták a sofőrt, aki a járdán üldözött egy embert Tatabányán

Az elkövető és társa megpróbáltak megverni egy férfit, majd Tatabányán autóval üldözték a járdára hajtva, veszélybe sodorva a járókelőket.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járásbíróság letartóztatta azt az elkövetőt, aki társával egy összetűzés miatt egy asztallábbal támadtak rá egy tatabányai férfira, majd autóval üldözték Tatabányán. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy megjelölt ügyben az ügyészség annak a férfinak a letartóztatására tett indítványt, aki a gépjárművet vezette. A férfi az autóval a járdára is felhajtott, és ezzel öt személy életét, és testi épségét közvetlen személynek tette ki. A másik férfi letartóztatását az ügyészség nem indítványozta. Az indítvány tárgyában a bíróság január 16-án hozott döntést és a sofőrt egy hónapra elrendelte a sofőr letartóztatását.

A két férfi előzetes szóváltást követően, egy asztal lábával támadt rá egy férfira Tatabányán a 20 éves Cz. Zs. és a 19 éves F. I. január 13-án kora este. A férfi elfutott, ezután az elkövetők autóba ültek, és nagy sebességgel, a járdára felhajtva utána mentek, és majdnem elütötték őt, valamint további négy személyt is. Miután ez nem sikerült, elhajtottak a helyszínről. A rendőrök, amint tudomást szereztek az esetről, azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását, akiket rövid időn belül a helyi rendőrök Oroszlányban elfogtak.

A két férfit előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként. F. I. ellen emellett súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt is eljárás indult. A nyomozók a gépkocsijukban a fa asztallábat is megtalálták, amit lefoglaltak. Cz. Zs-t és F. I-t a rendőrség őrizetbe vette.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában