orgazdaság

2019.12.03. 07:38

Közel 40 ezer doboz cigarettával bukott le Esztergomban az ukrán nő

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adva további 3 hónappal meghosszabbította az ukrán cigicsempész nő letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: MW

Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta egy ukrán állampolgárságú nő letartóztatása határidejének meghosszabbítását, aki 37 ezer 500 doboz magyar zár-és adójegy nélküli cigarettát tartott a birtokában.

Dr. Horváth Sándortól a megyei ügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség alapján a bíróság június 5-én rendelte el a nő letartóztatását, majd legutóbb december 5. napjáig meghosszabbította. Továbbiakban az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének újabb három hónappal, azaz 2020. március 5-ig történő meghosszabbítását, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve a bizonyítást veszélyeztetné.

Az indítvány tárgyában az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája december 2-án ülést tartott, ezen a nőt meghallgatta. A gyanúsított meghallgatása alapján a bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, és a letartóztatást 2020. március 5-ig meghosszabbította.

Az indítvány szerint a nő június 3-án Esztergomban közlekedett a lengyel hatósági jelzésű autójával és 12 óra 40 perc körüli időben a Nagy Duna sétány parkolójában megállt. A nő a kocsijában összesen 37 ezer 500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát tartott, melyeket Magyarországon nem forgalmaznak, erre figyelemmel a nőtől lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek.

(Főoldali képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában