hosszabbítás

2019.11.04. 08:22

Márciusig marad a nyomkövető a mocsai hétvégi házak fosztogatóján

Meghosszabbították a bűnügyi felügyeletét annak a visszaeső férfinek, aki sorozatbetörőként fosztogatta a mocsai hétvégi házakat.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége és egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette miatt indult ügyben tett indítványa alapján a bíróság 2019. május 6-án rendelte el az ácsi férfi letartóztatását, amelyet szeptemberben bűnügyi felügyeletre enyhített, egyben elrendelte a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazását, amely november 2-ig volt érvényben. Azonban, mivel az ügyészség indítványa szerint fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért indítványozta a bűnügyi felügyelet meghosszabbítását. A bíróság az ügyészség indítványa alapján a gyanúsítottal szembeni bűnügyi felügyelet határidejét 2020. március 2-ig meghosszabbította.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megélhetésének biztosítása érdekében rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen 2019 márciusa és májusa között Mocsán kilenc sértett hétvégi házának ajtó befeszítését követően nyolc sértettől ötvenezer forintot meg nem haladó, egy sértett esetében ezt meghaladó értékre különböző értéktárgyakat tulajdonított el, míg két sértett vonatkozásában a cselekménye kísérleti szakban maradt.

Mindemellett megalapozottan gyanúsítható azzal is a férfi, hogy 2019 év januárjában – pontosabban meg nem határozható időpontban a lakóhelyén a tulajdonában lévő személygépkocsiról az ahhoz rendelt forgalmi rendszámokat leszerelte és azokat a szintén tulajdonában lévő másik gépjárműre felszerelte abból a célból, hogy a személygépkocsival vagyon elleni bűncselekményeket kövessen el, a nyomozó hatóságot megtévessze és a rendszám alapján a hatóság ne tudja beazonosítani a gyanúsított által bűncselekmények elkövetéséhez használt személygépkocsit.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta: a férfi a bűncselekményeket sorozatjelleggel követte el, többszörösen büntetett előéletű, legutóbb a Komáromi Járásbíróság 2017 márciusában jogerős összbüntetésének határozatával lopás bűntette és más bűncselekmények miatt 1 év 7 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte, amelyből 2017. októberében kedvezménnyel szabadult, a feltételes szabadságvesztés próbaideje 2018. március 3-án telt le, erre figyelemmel a férfi különös visszaesőnek minősül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában