ítélet

2019.10.17. 14:00

16 hónap felfüggesztettet kapott a gázriasztó pisztollyal lövöldöző férfi

Két és fél év próbaidőre felfüggesztették annak a férfinek a 16 hónapos büntetését, aki kétszer is lőtt, amikor haragosával találkozott.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstcok

Fotó: PopTika

Az ügyészség a vádirata alapján tartott tárgyaláson a bíróság az Oroszlányban lövöldöző férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt egy év négy hónap börtönbüntetésre és 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá az elkövetés eszközét, a lefoglalt gáz-riasztópisztolyt és 7 gáz-riasztó lőszert elkobozott. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, az jogerőssé vált.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak felidézte: a férfi 2018 júliusában Oroszlányban, az egyik társasház előtt találkozott a haragosával, akit arra kért, hogy menjenek az épület mögé. Mindketten a lakóház mögötti rész felé tartottak, a vádlott az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét a ruházatából hirtelen elővette, és azzal egyszer, 1-2 méter távolságból, testi sértés okozásának szándéka nélkül, megfélemlítési célból a vele szemben álló férfi irányába lőtt, aki ezt követően megfordult, majd amikor az távozni akart, hátulról, felfelé tartó csővel leadott egy figyelmeztető lövést.

A garázda cselekmény a Büntető Törvénykönyv szabályai alapján fegyveresen elkövetettnek minősül. Az ügyészség a büntetlen előéletű, beismerő vallomást tevő vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását is indítványozta.

A Tatabányai Törvényszék kiemelte: a vádlott a társadalmi együttélés szabályaival durván szembehelyezkedő, öntörvényű, erőszakos magatartást tanúsított, melyen a helyszínen tartózkodó férfi megbotránkozott, benne a vádlott magatartása félelmet keltett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában