garázdaság

2019.10.01. 10:49

Fogházbüntetés várhat az élettársát bántalmazó tatabányai férfira

Az előkészítő ülésen fogházbüntetésre ítélték az élettársát bántalmazó tatabányai férfit, azonban az ítélet még nem vált jogerőssé.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 1-jén, kedden előkészítő ülést tartottak annak a tatabányai férfinak az ügyében, aki az utcán bántalmazta élettársát, majd azokat, akik felszólították az agresszív viselkedés abbahagyására. Az ülésen az agresszor férfit 10 hónap – 2 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélték. Az ítélet a kihirdetését követően nem vált jogerőssé, mert az ügyész, és a vádlott is 3 nap gondolkodási időt kért a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei ügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot és kérte a bíróságot, hogy az agresszort tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

Az erősen ittas állapotban lévő férfi 2018. október 20-án hajnali fél kettő körüli időben egy tatabányai dohánybolt mellett előzetes szóváltást követően megfogta és megrángatta élettársa haját, illetve torkát, valamint legalább két alkalommal kis erővel ököllel arcán megütötte és lefejelte.

Ekkor a dohányboltban dolgozó szemtanú szólt a férfinek, hogy hagyja abba, azonban ezért őt is meg akarta ütni. A dohányboltos a férfi ütését elhárította, melynek következtében a bántalmazó a földre esett. Ez után az elkövető felállt a földről és a dohánybolti dolgozó irányába indult azzal a céllal, hogy folytassa a verekedést. Ekkor érkezett a helyszínre a dohánybolt másik férfi dolgozója, aki – a támadást megakadályozandóan – hátulról átkucsolta a férfit és a földre vitte, majd megkérte a járókelőket, hogy értesítsék a rendőrséget és visszament a dohányboltba.

Az elkövető ismételten felkelt a földről és ismét a dohánybolti dolgozóra támadt, melynek következtében a földre kerültek. Az agresszív férfi újból felállt, szitkozódott, majd megint a dohánybolti dolgozóra támadt, aki ismételten a földre vitte a férfit, majd a munkatársával együtt lefogta és a rendőrök helyszínre érkezéséig a földön tartotta.

A férfi bántalmazásával élettársának nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a homlokán és a nyakán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában