agresszió

2019.08.06. 07:54

Súlyosabb büntetést kaptak a kocsmárost verő esztergomiak

A bíróság súlyosbította a büntetését annak a két, Többszörös visszaeső esztergomi férfinak, akik még 2017-ben vertek meg egy kocsmatulajdonost.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Törvényszék az Esztergomi Járási Ügyészség fellebbezésének helyt adva súlyosbította annak a két többszörösen visszaeső esztergomi férfinak a büntetését, akik még 2017-ben egy esztergomi kocsmában a tulajdonost megverték.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől, dr. Horváth Sándortól megtudtuk, hogy első fokon a bíróság a kocsmatulajdonost szájon ütő férfit testi sértés bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége, hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt első fokon 1 év 10 hónap börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Ezt most 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől való eltiltásra változtatták.

A kocsmatulajt homlokon ütő férfit garázdaság vétsége és testi sértés vétsége miatt a bíróság első fokon 1 év 4 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, amelyet most 1 év 10 hónap börtönbüntetésre súlyosbítottak.

A két férfi 2017. március 3-án Esztergomban egy kocsmában italozott, ahol egy ismerősük megkérte őket, hogy menjenek vele egy másik sörözőbe, mert attól tartott, hogy ott bántalmazni fogják. A kocsma tulajdonosa kiutasította az érkező férfiakat, akik előtt a rácsot is behúzta. Az agresszorok a rácson keresztül fenyegetőztek, valamint sikerült leköpniük és megütniük a tulajt, aki 8 napon belül gyógyuló száj és homlok sérülést szerzett.

Az elsőrendű vádlottnak nem ez volt az első esete a hatóságokkal: 2017. december 2-án az esztergomi buszvégállomáson megpofozott egy hajléktalant, 2018. január 10-én pedig úgy írt alá egy baleseti bejelentő lapot, hogy nem volt a baleset részese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában