kábítószer

2019.08.09. 16:00

Házi őrizetből terjesztett a díler, börtön lehet a biznisz vége

Fegyházbüntetés várhat a két tatabányai férfire, akik a nagy mennyiségben beszerzett drogot nem csak fogyasztották, hanem terjesztették is.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt két tatabányai drogdíler ellen, akik közül az egyik (az elsőrendű vádlott) egy más ügy miatt házi őrizetben volt. A két férfi ellen társtettesként, kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, hogy az elsőrendű vádlottal az ügyészség egyezséget kötött a bűnösség elismeréséről, ennek részeként az ügyészség és az elkövető 6 év fegyházbüntetésben és 6 év közügyektől eltiltásban állapodott meg. A másodrendű vádlottal szemben az ügyészség arra tett indítványt, hogy ha a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 5 év fegyházbüntetésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje. Mindezek mellett az ügyészség azt is kérte, hogy a bíróság drogkereskedéssel szerzett hasznot az elsőrendű vádlottól vonja meg és 620 ezer forint vagyonelkobzást alkalmazzon.

A már házi őrizetben lévő elsőrendű vádlott, tatabányai férfi másodrendű vádlott társát közvetítőként beszervezve értékesítésre és fogyasztásra kábítószert, kannabiszt szereztek be. A két férfi 2018. március 20-a és 2018. május 8-a között naponta egyszer és ezen időintervallumon belül 2018. április 5. és 2018. május 8. között naponta két alkalommal, alkalmanként legalább 20 gramm kannabiszt vásároltak Tatabányán 2000 forint/gramm áron.

Összesen legalább 1340 gramm kannabiszra tettek szert, amelyet 2500 forint/gramm áron értékesítettek javarészt ismerőseik között, ezzel 500 forint jogtalan haszonra szert téve. A közreműködésért a szállító társ napi 1 gramm kannabiszt kapott, amelyből a házi őrizetben lévő férfi is fogyasztott.

A legtöbb esetben másodrendű rendű vádlott vette át és szállította az értékesítés céljából megszerzett kábítószert a házi őrizetben lévő elsőrendű vádlotthoz, annak tatabányai lakásába. Alkalmanként a vádlottak szállítója maga is személyesen szállított kábítószert a vádlottakhoz. A másodrendű vádlott a nála jelentkező vevőket elsőrendű vádlotthoz irányította, ritkább esetben maga szolgálta ki a vevőkört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában