testi sértés

2019.07.30. 07:08

Vádat emeltek a gyereke osztálytársát megrángató tatabányai nő ellen

Nyolcadik évét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyú testi sértés a vád.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy nővel szemben, aki egy tatabányai általános iskolában sérülést okozva bántalmazta a 8. életévét még be nem töltött sértettet. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje, valamint kötelezze a nyomozás során felmerült 40 ezer 91 forint bűnügyi költség megfizetésére

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a vádlott gyermeke és a sértett gyermek között a tatabányai általános iskolában tettlegességig fajuló szóváltás volt, amely után a vádlott március 13-án 07 óra 15 perc körüli időpontban az általános iskola udvarán megfogta a sértett gyermek bal kezét, azt hosszan tartóan erősen szorította, rángatta, miközben kiabált vele. A vádlott a gyermek kezének szorítását, rángatását csak az odaérkező pedagógus közbelépésére hagyta abba. A vádlott bántalmazás következtében a sértett bal csuklóján 8 napon belül gyógyuló duzzanat keletkezett.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában