huligánok

2019.07.22. 14:00

17 éves srác exe miatt dördült el egy lövés Tatabányán

Egy 17 és egy 19 éves fiú állított le egy autót egy tatabányai szórakozóhelynél, majd tombolni kezdtek és egy gázriasztó fegyver is előkerült.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: montázs

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 19 és egy 17 éves tatabányai fiatallal szemben. Cz. Zsolt és társa július 21-én késő este egy tatabányai szórakozóhely előtt megállított egy kocsit, amelyben a fiatalkorú fiú volt barátnője utazott.

Egyikük belerúgott a gépkocsi hátuljába, a másik pedig lerúgta annak visszapillantó tükrét. Ezután Cz. Zsolt a nála lévő gázriasztó fegyverrel a levegőbe lőtt. A kiérkező járőrök a helyszínen elfogták a két elkövetőt és előállították őket a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Éveket lehet kapni érte

A BTK szerint az, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés azonban bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot csoportosan, köznyugalmat súlyosan megzavarva, fegyveresen, felfegyverkezve, esetleg nyilvános rendezvényen vagy gyűlésen követik el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában