fújás után ihattak

2019.06.27. 14:00

Vizet osztottak a rendőrök Tatabányán

Vizet osztottak a sofőröknek a rendőrök a szerda délelőtti Finn módszeres ellenőrzésen.

Kemma.hu

Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei június 27-én délelőtt Tatabányán Finn módszerrel ellenőrizték, hogy a sofőrök fogyasztottak-e alkoholt, mielőtt a volánhoz ültek. A mai ellenőrzés azonban más volt, mint a szokásos, ugyanis nemcsak szondát fújattak a vezetőkkel, de ásványvizet is osztottak nekik, miközben felhívták a figyelmüket az ittas vezetés veszélyeire.

Arra kérték a sofőröket, hogy a vezetés előtt semmi esetre se fogyasszanak alkoholt, szomjukat inkább ásványvízzel vagy üdítővel csillapítsák. A szeszesital fogyasztása súlyos következményekkel járhat, csökken a koncentrációképesség, gyengülhet a figyelem, ami veszélyforrása is lehet a balesetek bekövetkezésének. A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki alkoholos befolyásoltság alatt vezeti járművét, az fokozott kockázatot vállal. Közlekedése során saját és mások testi épségét is veszélyezteti. Vigyázzunk magunkra és egymásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában