fegyház

2019.05.31. 17:26

7 év 6 hónapot kapott a 82 éves nénit kiraboló tatabányai nő

Gyermekével a karján menekült a pénzzel az a nő, aki május 29-én rabolt ki egy 82 éves idős asszonyt. A büntetett előéletű nőt 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték.

Kemma.hu

7 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott az a büntetett előéletű tatabányai nőt, aki otthonában rabolt ki egy idős asszonyt. A nő élettársát, a másodrendű vádlottat bűnpártolás vétsége miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, amiért a rablást követően elrejtette a nő ruházatát, hogy a rendőrök ne ismerjék fel.

Korábban már beszámoltunk róla: mindösszesen 90 perc alatt kapták el a rendőrök O.Erikát, azt a 25 éves tatabányai nőt, aki kirabolt egy 82 éves asszonyt május 29-én. A rablásnál viselt ruhát a nő kérésére élettársa rejtette el a házuk udvarán lévő disznóólban.

A tárgyaláson az ügyészség indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a nővel szemben fegyház fokozatú szabadságvesztést szabjon ki és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a férfival szemben pedig pénzbüntetést szabjon ki. A járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adva a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte a női vádlott letartóztatását, tekintettel arra, hogy fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye.

A Tatabányai Járásbíróság május 31-én bíróság elé állítás keretében az elsőrendű vádlottat idős ember sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyektől. A másodrendű vádlottat bűnpártolás vétsége miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. Az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért és a letartóztatás elrendelése ellen, a másodrendű vádlott és védője felmentésért fellebbezett – tudtuk meg a Tatabányai Törvényszék közleményéből.

Dr. Zsirai Veronikától, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk: a női vádlott május 29-én fél 11 körül Tatabánya egyik utcáján megszólította a 82 éves sértettet, miután az egyik áruházban kifigyelte, hogy az idős asszonynál nagyobb összegű készpénz van. Hazáig kísérte, majd megkérte had menjen fel a sértett asszony lakásának mosdójába. A sértett beengedte a vádlottat, aki pénzváltás ürügyén kérte az idős hölgyet, hogy vegye elő a pénztárcáját.

Ezt követően a vádlott kikapta kezéből a pénzt, ekkor a sértett elkapta a vádlott kezét, ezt követően a vádlott a pénz megtartása céljából meglökte a sértettet, aki ettől egyensúlyából kibillent, hátralépett, a vádlott pedig ezt kihasználva a pénzzel elhagyta a lakást. A bűncselekmény elkövetésekor a vádlottal volt 2 éves korú gyermeke is.

A vádlott ezt követően hazament és a rablásból származó összegből 10 ezer forintot átadott gyermeke édesapjának. A férfi vádlott abból a célból, hogy a nőt ne tudják a rendőrök a ruházata alapján beazonosítani, a nő cipőjét és kabátját elrejtette, a rablásból származó pénzből pedig különböző dolgokat vásárolt. A bűncselekménnyel okozott kár 15 ezer forint, amelyből 5 ezer forint lefoglalással megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában