fellebbezés és ítélet

2019.04.08. 11:39

A többszörösen visszaeső piás motoros egy év börtönt kapott másodfokon

Eredményre vezetett az ügyészség fellebbezése, amelynek alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék a többszörös visszaesőnek minősülő ittas járművezetőt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Súlyosbította a Tatabányai Törvényszék annak a többszörösen visszaeső férfinak a büntetését, aki tavaly decemberben Vérteskehelyen motorjával ittasan vezetett.

Dr. Reszl Ildikó, a megyei ügyészség főügyésze a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a Komáromi Járási Ügyészség az elsőfokon eljáró döntés ellen jelentett be fellebbezést a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztésre elítélésért.

Az elsőfokú ügyészség fellebbezése eredményes volt, a Tatabányai Törvényszék a vádlott büntetését április 8-án 1 év börtönbüntetésre változtatta meg, a 8 év közúti járművezetéstől eltiltást helyben hagyta.

A Komáromi Járási Ügyészség 2018. december 13. napján állította bíróság elé a férfit, aki 2018. december 4-én Vérteskethelyen, a 8135. számú úton ittas állapotban vezette a benzinmotoros kerékpárját, amely miatt a bíróság az első fokú eljárásban 90 nap elzárásra és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádlott többszörös visszaeső, ezt megelőzően hatszor volt büntetve ittas járművezetés vétsége miatt, amelyek közül ötször végrehajtandó szabadságvesztésre, egyszer felfüggesztett szabadságvesztésre volt ítélve.Az ügyészség a tárgyaláson végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, ettől eltérően ítélte az elsőfokú bíróság elzárásra a vádlottat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában