tárgyalás

2019.03.25. 16:13

Tanúkat hallgattak ki a brutális tatabányai rablógyilkosság ügyében

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint tíz tanút hallgatott meg a bíróság az idős nőt megölő férfi és feltételezett felbujtójának ügyében. 

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

A 2019. március 25-én megtartott tárgyaláson a bíróság meghallgatta a fiatal férfi közvetlen szomszédait, a helyszínre érkező mentősöket, a másodrendű vádlott élettársát, valamint az elsőrendű vádlott ismerősét és az egyik volt zárkatársát is. A tárgyalást a bíróság elnapolta, a június 13-án tartandó tárgyaláson akár ítélet is születhet az ügyben.

A vád szerint az elkövetéskor tizenkilenc éves férfi 2017 májusában szabadult a börtönből, majd hajléktalan életmódot folytatott, és egy tatabányai asszony lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az elkövető rendszeresen bejárt az egyedül élő, 87 éves hölgyhöz, akitől cigarettát és kisebb összegeket kért. A tél közeledtével a férfi szeretett volna valamilyen fűthető szállást találni, ezért megkérte a nagybátyját arra, hadd lakhasson náluk.

Az idősebb férfi a szállás fejében pár ezer forintot kért, de a vádlottnak nem volt pénze, ezért a nagybátyja rávette őt arra, hogy a közelben lakó asszonytól- akár erőszakkal is – készpénzt szerezzen.

2017. október elsején reggel, a fiatal férfi magához vett egy sörösüveget, majd mindketten a hölgy lakásához mentek. A nagybátyja a közelben várakozott, amíg ő besurrant. A férfi szó nélkül odament a széken neki háttal ülő asszonyhoz, és a sörösüveggel, ököllel, nagy erővel megütötte, illetve lábbal megrúgta az asszony fejét, test szerte bántalmazta.

Ezt követően a támadó az asszony pénztárcájából kivett ötezer forintot, a sörösüveg szilánkjait a szemetesbe dobta, majd a vérző hölgyet magára hagyva kiment a lakásból. Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett, így a szomszédok hívták a mentőket. A idős hölgy a kórházba szállítását követően, 2017. október harmadikán belehalt a bántalmazásba.

A 2019. március 25-én megtartott tárgyaláson a bíróság meghallgatta a fiatal férfi közvetlen szomszédait, a helyszínre érkező mentősöket, a másodrendű vádlott élettársát, valamint az elsőrendű vádlott ismerősét és az egyik volt zárkatársát is. A tárgyalást a bíróság elnapolta, a 2019. június 13-án tartandó tárgyaláson akár ítélet is születhet az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában