18 éve gyilkolt

2019.02.21. 10:00

Első fokon 13 évet kapott a Kesztölcön bujkáló feleséggyilkos

Kutyából nem lesz szalonna. Második feleségét is megfenyegette, így bukott le az a férfit, aki 18 (!) éve kútba lökte első feleségét. A bíróság ítéletet hozott a férfi ügyében.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Budapest Környéki Törvényszék február 19-én folytatólagos és nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet a 20 évvel ezelőtt a feleségét kútba fojtó férfi büntetőügyében. A férfit Kesztölcön kapták el 2017 telén.

A bíróság a vádlottat a bűncselekmény elkövetésének idején hatályos büntető törvénykönyv alapján szabta ki büntetését, így N. T. I. vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében. A férfit 13 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész a döntést tudomásul vette, a vádlott a tényállás megalapozatlansága miatt, védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.

A vádlott 1982-ben kötött házasságot a sértettel, aki közös gyermekük halálát követően depressziós lett, majd éveken keresztül krónikus alkoholizmussal is kezelték. Többek között ezen okok miatt a vádlott és a sértett házassága megromlott, a vádlott többször bántalmazta a sértettet. 1999. február elején a vádlott úgy döntött feleségét úgy öli meg, hogy az udvaron álló kútba löki és a bűncselekményt balesetnek álcázza.

1999. február 11-én a sértettnek bort vett, majd a súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alá került nőt a kúthoz hívta, azzal az indokkal, hogy mutatni akar neki valamit. A kúthoz érve megfogta felesége lábait és fejjel lefelé a kútba lökte, melyből előzőleg a vödröt eltávolította. A vádirat szerint a vádlott előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg a feleségét, aki még a fulladás bekövetkezte előtt több mint egy órát szenvedett. A vádlott tettét követően befedte a kutat, követ helyezett a tetejére.

A nő jó úszó volt, korábban búvárkodott is, ki akart mászni a kútból. Azzal fenyegette a férjét, hogy húzza ki, mert hívja a rendőröket. Ám a vádlott a fenyegetőző, majd segítségért kiáltó sértettet sorsára hagyta. A nő hosszabb időn keresztül a víz felszínén tudta tartani magát, majd a rendkívül hideg vízben elveszítette az erejét, és meghalt.

A gyilkos másnap értesítette a tűzoltóságot, hogy a felesége a kútba fulladt.Tettére 2017 decemberében derült fény, mikor második feleségét fenyegette meg, hogy úgy jár mint az első. Ezt követően a rendőrségen az asszony tett feljelentést a férje ellen.

A férfit aztán 2017 telén Kesztölcön kapták el, és ellene tavaly nyáron emeltek vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában