Helyi kék hírek

2019.02.22. 09:30

Nagy „felárat” fizetett a csaló az hamis telefonért

A csaló a valós ár több, mint négyszereséért árult hamis telefont a neten. Sajnos volt, aki horogra akadt. A csalót lefülelték és pénzbüntetést kapott.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki márkás telefonként árulta a hamis telefonját. A vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a büntetett előéletű vádlottat a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje, valamint kötelezze, hogy a sértettnek fizessen meg 133 730 forintot kártérítésként.

A vádlott Budapesten, egy piacon 40 ezer forintért vásárolt egy „klónozott”, egy ismert világmárkával megjelölt telefont, amelyet internetes oldalon eredetiként megjelölve 170 ezer forintért árult. A hirdetésre jelentkezett egy tatabányai sértett, akivel végül abban egyezett meg az elkövető, hogy a sértett 150 ezer forintért megveszi a telefont.

A sértett 2018. június 20-án a csaló által megjelölt bankszámlára a vételárat, és postaköltségként további 3 730 forintot átutalt. Az elkövető ezt követően postai úton megküldte a sértettnek a telefont, a sértett a csomag felbontását követően észlelte a készülék hamis voltát.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában