pályaválasztás

2019.02.06. 17:30

Ez a két fiatal hamarosan hős tűzoltó lesz

A közelmúltban Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, megyei igazgató, illetve Janics-Balogh Erika tűzoltó ezredes, humán szolgálatvezető asszony fogadta azt a két fiatalt, akik február 4-én kezdik meg tűzoltó tanulmányaikat a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban.

Kemma.hu

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Mint megtudtuk, az újoncok többek között arról is beszélgettek a találkozón, hogy miért választották a tűzoltó hivatást, és azt is megtudták, hogy pontosan milyen képzés is vár rájuk. Szóba kerültek az előttük végzettek eredményei, valamint azok a célok is, amelyek elérve tovább öregbíthetik megyénk hírnevét.

Tavaly nyáron három új tűzoltó érkezett egyébként szűkebb hazánkba: Papp Máté az Esztergomi Hivatásos, Farkas Balázs a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnoksághoz, és Donner Zoltán a Kisbéri Katasztrófavédelmi Örs állományába kerül beosztott tűzoltóként.

Néhány hónappal korábban, februárban öt fiatal lánglovag állt szolgálatba. Egyikük, Csepilek Viktor Soma akkor azt is elárulta a Kemma.hu-nak, hogy gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy februárban vonulós tűzoltóként szolgálatba állt az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. Volt idő, amikor határvadászként és katonaként képzelte el a jövőjét, végül a tűzoltói karrier mellett tette le a voksát.

Gere Szabolcs, Kovács Tamás és Takács Bálint Komáromban állt szolgálatba vonulós tűzoltóként. Mint megtudtuk tőlük, Bálint Miskolcon, Tamás és Szabolcs pedig Adyligeten volt két hónapig rendészeti alapképzésen, majd három és fél hónap katasztrófavédelmi kiképzés következett számukra a budapesti Katasztrófavédelmi Oktatási Központban, ahol elsajátították a tűzoltás és a műszaki mentés alapjait. Takács Bálint kiváló tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért külön elismerésben is részesült.

A Tatabányára került Schmidt János egy mondatban foglalta össze mindazt, ami miatt ezt a hivatást választotta:

„Ez egy igazán szép, férfias, példamutató szakma, ahol életet menthetünk”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában