első fok

2019.02.13. 13:55

A bugyiba rejtett extasy és a szerelmes nő esete éveket ért a bíróságon

Három díler és egyikük barátnőjének ügyét tárgyalta a Tatabányai Törvényszék. Mindannyian az M1-esen buktak le, jogerős ítélet kettejük esetében született.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Extasyt, speedet és marihuanát értékesített az a három férfi, akiket a rendőrök az M1-es autópályán fogtak el még 2017-ben, egyikük barátnője pedig a ruhája alá rejtette az autóban lévő kábítószert. A vádlottak mindegyike beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Tatabányai Törvényszék február 13-án előkészítő ülésen ítéletet hozott az ügyükben, de az az első- és másodrendű vádlott esetében nem emelkedett jogerőre.

A Törvényszék a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 6 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat bűnpártolás bűntette miatt 1 év 6 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítéletet az első és a másodrendű vádlott, valamint védőik tudomásul vették, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett, így a döntés egyikük esetében sem jogerős.

A harmad- és negyedrendű vádlottak az ügyészséggel egyezséget kötöttek, és azt a bíróság jóváhagyta. Ennek értelmében a harmadrendű vádlottat a Tatabányai Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra, a negyedrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 2 év 3 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet esetükben jogerős.

Az első- és a harmadrendű vádlott 2017 áprilisa és októbere közötti időben Tatabányán kábítószert értékesített. Az elsőrendű vádlott extasyt adott el a harmadrendű vádlottnak, aki pedig neki marihuanát.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott élettársával, a másodrendű vádlottal 2017. október 7-én autóval Budapestre utazott, ahol 200 darab extasy tablettát vásárolt, hogy azt később eladja. Hazafele az autópálya tatabányai lehajtójánál a férfi meglátott egy rendőrautót, majd az élettársa anélkül, hogy ebben a kábítószer vásárlásakor megegyeztek volna, a tablettákat a ruhájába rejtette, hogy a rendőri eljárás sikerét meghiúsítsa. 100 darab extasy tablettát a rendőri intézkedés során megtaláltak a másodrendű vádlott alsóneműjéből, a másik 100 darabot pedig a közös lakásukban tartott házkutatás során a másodrendű vádlott a melltartójából adta elő.

A harmadrendű vádlott megbízása alapján annak testvére, a negyedrendű vádlott 2017 szeptemberében alkalmanként marihuánát hozott el Budapestről egy ismeretlen személytől, majd azokat Tatabányán átadta testvérének, aki azt tovább értékesítette. A testvérek 2017. október 5-én autóval Budaörsre mentek és ott a harmadrendű vádlott egy ismeretlen személytől 300 ezer összegért marihuánát vásárolt értékesítési céllal. Ezen a napon a rendőrség az autópálya tatabányai lehajtójánál ellenőrzés alá vonta a negyedrendű vádlott által vezetett autót, melyben a vádlottak a kábítószert szállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában