rossz poén

2019.01.28. 08:35

Vádat emeltek a kamasz ellen, aki mindent feldúlt Naszályon, ami az útjába került

A kamasz szilveszterezni érkezett Naszályra, aztán két gyerekkel elindult a faluba. Útjukat rongálások kísérték, aztán megláttak egy Stop-táblát.

Kemma.hu

A kamasz szilveszterezni érkezett Naszályra, aztán két gyerekkel elindult a faluba. Útjukat rongálások kísérték, aztán megláttak egy Stop-táblát.

Forrás: Google Maps

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki 2017. szilveszter éjszakáján, Naszályon garázdálkodott. Garázdaság vétségével, rongálás vétségével, továbbá közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolják a kamaszt. A büntetlen előéletű, beismerő vallomást tevő vádlottal szemben jóvátételi munka elvégzését, valamint pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

Dr. Miskolczi Ivett, a megyei főügyészség szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta: a fiú a bátyjával 2017. december 31-én Naszályon szilveszterezett egy ismerősénél, ahol találkozott két gyermekkorúval, vagyis két, tizennégy évesnél fiatalabb gyerekkel. Velük indult a késő esti órákban sétálni. Ennek során a későbbi vádlott – a gyermekkorú társával együtt – az egyik ajándékbolt elé kitett, két rénszarvasból, szánkóból, valamint mikulásból álló dekorációt feldöntötte.

Ezt követően a fiú egy családi ház előtt az utcán elhelyezett, egy anya gólyából és három kis gólyából álló, tardosi mészkőből készült gólya szoborcsoportot felborította, melynek hatására az egyik kis gólyaszobor nyaka eltörött. A vádlott a rongálással 63 ezer 500 forint kárt okozott.

A vádlott még ugyanekkor felfigyelt a polgármesteri hivatal előtti kereszteződésben elhelyezett (borítóképünkön a helyszín), a Rákóczi úton járművel haladóknak elsőbbséget biztosító „Állj! Elsőbbségadás kötelező”, Stop táblára. A fiú a táblát két kézzel megfogta, 90 fokkal elforgatta, ezért az a kereszteződésben a megállásra kötelezettek azt nem láthatták. A fiatalkorú a közlekedési jelzés megváltoztatásával mások életét, testi épségét veszélyeztette.

A fiatalkorú testvére nem vett részt a bűncselekmények elkövetésében, míg a gyermekkorú nem büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában