megelőzés

2018.11.05. 14:14

Ingyen füstérzékelőt kaptak a rászorulók

Egy kampány keretében olyan eszközt kaptak rászorulók a Megyei Katasztrófavédelemtől, ami életmentő lehet otthonukban.

Kemma.hu

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. által közösen idított Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven! kampány keretében 15 darab füstérzékelőt oszt ki a közeljövőben a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelem. Az érzékelőket olyan rászoruló családoknak adják, akik nyílt égésterű fűtőeszközt használnak otthonukban, például vaskályhát vagy cserépkályhát. A rászorulókhoz karítatív szervezeteken keresztül jut el a katasztrófavédelem adománya.

Ahogy Káli Sándor tűzoltó alezredestől, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk, az optikai füstérzékelőket előzetesen bevizsgálták, ellenőrizték. Így a későbbi felhasználóknak kizárólag minőségi termékeket adnak át.

Október 29-én Kisbéren, október 30-án Kocson már két rászoruló kapott füstérzékelőket.

Kocson Buchner Marcell és családja vehette át a szerkezetet október 30-án.

A Buchner-család már nyugodtan készülhet a fűtésszezonra (Fotó: Káli Sándor tű. ezredes K-EM Katasztrófavédelem)

Az optikai füstérzékelő működése egyszerű: az érzékelő fényt bocsát ki magából az érzékelő szenzor . Ha az érzékelő szenzor és a fény közé füsttel keveredett égéstermék kerül, az érzékelő 3-4 másodperc után jelez. Így a felhasználók akár éjjel is biztonságban vannak, hiszen a füst gyorsan felszáll, így hamar jelzi a bajt.

Füstérzékelőt ad át Muzslai László tűzoltó százados Kisbéren (Fotó: Jülich Balázs tűzoltó főhadnagy)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában