őrizetben

2018.11.15. 08:26

18 éves drogdílert fogtak Tatán

A tatai nyomozók őrizetbe vették azt a 18 éves fiatalt, aki öt embernek új pszichoaktív anyagnak minősülő bódítószert adott át.

Kemma.hu

18 éves drogdílert fogtak Tatán

Forrás: police.hu

A Tatai Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 18 éves tatai ellen. A nyomozás eddigi adatai alapján 2018 májusa és júliusa között öt embernek, köztük három fiatalkorú, vagyis 14-18 év közötti fiúnak adott a szerből, ellenszolgáltatás fejében.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalembert a nyomozók november 14-én elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a letartóztatására is.

Kemény büntetés várhat rá, ha bebizonyosodik a bűnössége

A BTK szerint az, aki új pszichoaktív anyagot kínál, átad, forgalomba hoz vagy azzal kereskedik, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött embernek új pszichoaktív anyagot kínál, átad, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

terjedő szabadságvesztés.

Ha kiderül, hogy az új pszichoaktív anyag csekély mennyiségű, vagyis annak tiszta hatóanyag-tartalma a 2 gramm mennyiséget nem haladja meg, más büntetési tételek vonatkozhatnak az elkövetőre. Az ugyanis, ha valaki csekély mennyiségű új pszichoaktív anyagot kínál vagy átad, vétség miatt egy évig,ha 18 évesnél fiatalabbnak adott át vagy kínált ilyen csekély mennyiségű szert, az három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kezdeményezték a fiatal letartóztatását (Fotó: police.hu)

 

Címkék#dílerek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában