verseny

2018.09.13. 11:27

Az esztergomi tűzoltó tájfutásban is a legjobbak között van

Eger kertvárosi övezetében rendezték meg a minap a tűzoltók tájfutóversenyét, amelyen Balogh László is indult.

Kemma.hu

Eger kertvárosi övezetében rendezték meg a minap a tűzoltók tájfutóversenyét, amelyen Balogh László is indult.

Fotó: BM OKF

Az ötödik alkalommal meghirdetett erőpróbát az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezte, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület támogatásával.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Balogh László tűzoltó alezredes az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője képviselte, aki férfi kategóriában saját korcsoportjában harmadik helyezést ért el.

A szeptember 8-i versenyen állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket mérték össze öt megye és három katasztrófavédelmi szervezet tűzoltói. Csaknem kétszáz induló gyülekezett a szombati verőfényes napsütésben az Eger kertvárosában kijelölt versenyközpontban. A katasztrófavédelem állományából közel harmincan neveztek. A tájfutás nemcsak a fizikai állóképességet fejleszti, hanem a tájékozódási és a térképhasználati képességeket is javítja. Fontos a probléma gyors átlátása és a megoldáshoz vezető utak kiválasztása. Ezeket a képességeket pedig kiválóan tudják hasznosítani a tűzoltók a beavatkozások alkalmával is.

A versenyen egyébként a családtagok is megérethették magukat: ötéves és hetvenkilenc éves tájfutó is indult. A kétfordulós verseny mindkét fordulójának pályáját a Csákó városrészben, az Eger-patak környékén tűzték ki. Különböző korcsoportokban, légvonalban mérve 1500-1700 méteres pályákon kellett a versenyzőknek bizonyítaniuk rátermettségüket, tizenöt-húsz ellenőrző pontot, úgynevezett bóját megtalálva. A tájfutók nemcsak a fantasztikus napos időjárást élvezhették a megmérettetés során, hanem a két forduló közti pihenőidőben Eger látnivalóit, történelmi nevezetességeit is megtekinthették.

A Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is kitelepült a versenyközpontba, ahol tűzmegelőzéssel kapcsolatos tájékoztató anyagokkal várták az érdeklődőket, a gyerekeket pedig színezőkkel, tűzoltóautó-makettel és buborékfújóval szórakoztatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában