menetfelszerelésben

2018.07.06. 14:00

Tűzoltónk legyőzte a zalaegerszegi tévétornyot

A tűzoltók Restart extrém toronyfutásán Káli Sándor is indult, és meg is nyerte a kategóriáját.

Kemma.hu

Káli Sándor a tévétoronynál

Július 5-én második alkalommal szervezték meg Zalaegerszegen a „Restart” extrém toronyfutást, amelyen Komárom-Esztergom megyét Káli Sándor tűzoltó alezredes a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, a megyei igazgatóság szóvivője képviselte, és korosztályában meg is nyerte.

Az immár hagyományos megmérettetés legnagyobb kihívása a TV-torony legfelső szintjére történő feljutás volt, teljes védőfelszerelésben, légzőkészülék használatával. A kitűzött cél 15 emelet magasan volt.

Ahogy a zaol.hu írja, A célt a torony 48 méter magasan lévő kilátószintjén jelölték ki, ám a lépcsők leküzdése előtt feladatokat is kaptak a versenyzők, akik teljes bevetési védőöltözetben, légzőmaszkban, azaz 25 kilónyi felszereléssel indultak neki a távnak. Két nyolckilós tömlővel kellett futni 20 métert, aztán 75 kilós magatehetetlen sérültet imitáló bábut 10 méterre vinni, majd puttonyfecskendőből 5 liter vizet kipréselni, amit szlalomfutás követett, aztán irány a torony oldalán a lépcsősor, a legvégén szűkítővel.

Káli Sándor a tévétoronynál (Fotó: KEM Katasztrófavédelem)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában