utazás

2017.07.17. 15:59

Utazási irodás sikkasztás: elköltötte az ügyfelek pénzét, két év felfüggesztettet kapott

Csalás és sikkasztás miatt két év börtönbüntetésre ítélték, öt évre felfüggesztve azt a nőt, aki utazási irodát vezetett és irányított Tatabányán. Tavaly nyáron derült ki, hogy a befizetett pénzeket saját magára és a gazdasági társaságok működtetésére fordította, így ügyfelei nem tudtak elutazni a befizetett nyaralásokra.

kemma.hu

Az utazási iroda ügyfelei hoppon maradtak

Fotó: Puskás Alexa

A Tatabányai Járásbíróságon ügyészi indítványra tárgyalás mellőzésével hozták meg azt a végzést, amely szerint az utazási irodás nőt 22 rendbeli sikkasztás bűntette, 2 rendbeli sikkasztás vétsége és egy rendbeli csalás miatt két év szabadságvesztésre ítélik, méghozzá börtönben, öt évre felfüggesztve.

Tavaly nyáron mondhatni egymásnak adták a kilincset a Konzum mellett iroda előtt, ott azonban csak egy üzenet várta őket:

Az utazási irodánál ez az üzenet fogadta az ügyfeleket
Fotós: Puskás Alexa

A kemma.hu birtokába került végzés tanúsága szerint az utazási iroda (és a nő) kárvallottjai 85 és 843 ezer forint között összeget fizettek be nyaralásra, a nő azonban nem az utazásaikra fordította az általa vagy megbízottja által átvett pénzeket, hanem, megrendült anyagi helyzetében „saját maga, családja megélhetésére, valamint (a két utazásszervező) gazdasági társaság működtetésére fordította”.

Tavaly nyáron, amikor kiderült, hogy a nő utazási irodájának ügyfelei hoppon maradtak, arról írtunk, hogy információink szerint az utazásszervező hölgy több évtizede ezzel foglalkozik. Elég megbízhatónak tűnt és sosem volt panasz a munkájára.

Az ügyfelei nagyobb részt állandó vásárlók voltak, a megkérdezettek többsége nem is egy alakalommal utazott már az iroda által. Egyrészt, mert nagyon kedvezményes ajánlatokkal szolgált, másrészt pedig bizalmi okokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában