időjárás

2018.08.20. 08:13

Kiadták a figyelmeztetést, akkora hőség lesz hétfőn

Hétfőre Komárom-Esztergom megyére is elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Kemma.hu

Hőségveszély miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ

Forrás: shutterstock

Az előrejelzés szerint napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű, ezért adtak ki figyelmeztetést az ország nagy részére, így megyénkre is. Az enyhülésre is várni kell még, csütörtökig hasonló időre számíthatunk, legalábbis erre utal, hogy a figyelmeztetés is addig lesz érvényben.

Ahogy a meteorológiai szolgálat írja, hétfőn csupán néhol alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zápor, zivatar környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A hőmérséklet délután 31 és 35 fok között alakul. Késő estére 22 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Az Uv-sugárzás is erős lesz, 20-30 perc alatt is leéghetünk, így érdemes fényvédő krémeket használni de egy kalap és napszemüveg is jó szolgálatot tehet. Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, de a kánikula miatt fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg teát, vizet, szénsavmentes ásványvizet, ellenben kerüljük a cukros, alkoholos italokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!