Időjárás

2023.11.08. 04:30

Zivatarok miatt kiadták a figyelmeztetést megyénkre, de a nap is kisüt szerdán

Csapadék és napsütés is tarkítja a szerdai időjárást térségünkben.

Zivatarokra és napsütésre is lehet készülni az előttünk álló napon. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint szerdán északkeleten erősen, máshol közepesen felhős lesz az ég. Északkeleten kisebb eső, zápor is előfordul. A legtöbb napsütés a Dunántúlon valószínű. A nap első felében többfelé lesz élénk az északnyugati szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom vármegyére már ki is adta az elsőfokú figyelmeztetést a zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

 

A meteorológia előrejelzése szerint szerdán a frontális felhőzet kelet, északkelet felé távozik, és az ország nagyobb részén napos idő várható kevés felhővel. Északkeleten azonban továbbra is maradhatnak tartósabban felhős körzetek, itt helyenként délután is előfordulhat még zápor, zivatar. Az északnyugati szél a nap első felében még többfelé erős lehet, majd délután a nyugatira, délnyugatira forduló szél fokozatosan veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!