Időjárás

2023.11.07. 04:30

Kiadták a figyelmeztetést a megyére: sűrű köddel indul, esővel folytatódik a kedd

Igazi őszies idővel kecsegtet a kedd, esőből és ködből sem lesz hiány térségünkben.

Kemma.hu

Ismét jön a csapadékos idő, ami köddel is párosul majd. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint kedden reggelre főleg északon köd képződik, mely csak lassan oszlik fel. Délnyugat felől közben erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom vármegyére ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a sűrű köd és a heves zivatarok miatt.  Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. A tartós köd miatt pár száz méterre csökken a látótávolság.

 

A meteorológia előrejelzése szerint kedden nyugat, délnyugat felől felhők érkeznek, túlnyomórészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Elszórtan - nagyobb számban az északkeleti harmadban - fordulhat elő zápor, zivatar. Az ország északi, északnyugati felén - akár nagyobb területen - képződhet köd, rétegfelhőzet. A délies szél többnyire mérsékelt marad, néhol lehet élénk a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a szélvédett részeken ennél hűvösebb lehet az idő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!