Időjárás

2023.10.31. 04:20

Kiadták a figyelmeztetést Komárom-Esztergomra: heves zivatarok jönnek kedden

Rossz idővel folytatódik a hét.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az elsőfokú sárga figyelmeztetést az egész országra, így vármegyénkre is a hevesebb zivatarok veszélye miatt. A zivatarok környezetében viharos szél, jégeső és nagy mennyiségű csapadék várható. Mint írták: délelőttől egy nyugat felől érkező hidegfront mentén zivatarokra kell számítani, előbb a Dél-Dunántúlon, majd fokozatosan keletebbre is. A zivatarok környezetében a legfőbb veszélyforrás a viharos, 70-80 kilométer/órás – egy-egy heves zivatarban akár 90-100 kilométer/órás – szél lehet.

Forrás: met.hu

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte elszórtan, délutántól aztán egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél erősödik meg. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. 21 fok körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: köpönyeg.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!