Időjárás

2023.09.14. 04:30

Kiadták a figyelmeztetést megyénkre: heves zivatarokat hoz a lehűlés

Megérkezik a lehűlés, amely vármegyénkbe is csapadékot hoz.

Kemma.hu

Megérkezik a hidegfront a térségünkbe, így a nyárias forróság átmenetileg megszakad. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint csütörtökön  eleinte inkább csak nyugaton, majd délutántól máshol is kialakul zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom vármegyére ki is adta már az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

 

A meteorológia előrejelzése szerint csütörtökön a Dunántúlon változóan, keletebbre közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, délutántól csökkenni kezd a felhőzet. A legtöbb napsütésre nyugaton számíthatunk. A nap első felében összességében több helyen, délután már csak középen és keleten lehet eső, zápor, helyenként zivatar. Rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék is eshet. A döntően nyugati, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, időnként erős. Zivatarok menetén átmenetileg viharos erejű széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21 és 29 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!