Időjárás

2023.08.18. 06:04

Kiadták a riasztás megyénkre: jéggel és széllel jöhet a hirtelen lezúduló felhőszakadás

Marad a nyárias meleg pénteken, azonban csapadékkal, széllel és jéggel is lehet számolni.

Kemma.hu

Lehűlésre nem, azonban csapadékra lehet számítani a hétvége kezdetén. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint pénteken a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délután elszórtan fordul elő frissítő zápor, zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom vármegyére már ki is adta a figyelmeztetést a heves záporok és felhőszakadások miatt. A zivatarok miatt a megye több járásában már a riasztást is érvényben van. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

 

A meteorológiai előrejelzése szerint a nap első felében elsősorban főleg a Dunától keletre, majd a déli óráktól elszórtan, az ország bármely pontján kialakulhat zivatar. A zivatarokat lokálisan felhőszakadás (25-35 milliméter, egy-egy helyen akár ennél több is lehet), ezen kívül átmeneti viharos széllökés (60-80 kilométer/óra), esetleg jégeső (1-2 centiméternél nem nagyobb átmérő) is kísérheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!