Időjárás

2023.05.13. 18:08

Kiadták a figyelmeztetést: 24 óra alatt 20 milliméter eső is eshet megyénkben

A hét utolsó napján az esernyő lehet a legjobb társunk. Csapadékból térségünkben nem lesz hiány, akár 20 milliméter is eshet vasárnap.

Kemma.hu

Az elmúlt napok időjárása nem a legkedvezőbb a szabadba vágyóknak. A hét utolsó napja is csapadékban gazdag lesz. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint vasárnap Délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor. Beágyazott zivatar is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Komárom-Esztergom vármegyére már ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a heves esőzés miatt. 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat.

 

A meteorológia előrejelzése szerint Dél, délnyugat felől növekszik, megvastagszik a felhőtakaró, de az ország északkeleti harmadában hajnalban még kevesebb, vékonyabb lesz a felhőzet. Az éjszaka első felében helyenként lehetnek záporok, zivatarok, majd hazánk nyugati, délnyugati felében egyre nagyobb területen újra elered az eső. A keleti, északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérhetik.

Napközben többnyire erősen felhős vagy borult égkép várható, viszont északkeleten délelőtt még vékonyabb lesz a felhőtakaró. Dél, délnyugat felől ismét kiterjedt csapadékzóna helyeződik halad fölöttünk, a nagy mennyiség esélye kelet felé csökken. A Dél-Dunántúlon beágyazott zivatarok is kipattanhatnak. A keleti, délkeleti légmozgás megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 23 fok között valószínű, az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, Szabolcsban pedig a legmelegebb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!