Időjárás

2023.02.01. 15:04

Figyelmeztet a meteorológia: heves zivatarok jönnek, jégeső is zúdulhat a nyakunkba

Csütörtökön csapadékhullám érkezik, amely heves zivatarokat eredményezhet. A meteorológia vármegyénkre már ki is adta a figyelmeztetést.

Kemma.hu

Heves zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Heves záporok, zivatarok érkeznek térségünkbe csütörtökön. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint csütörtökön továbbra is többször lesz erősen felhős az ég, és északnyugat felől záporok, hózáporok alakulnak ki. Főleg a Dunántúlon tartósabb eső is lehet. Az északnyugati szél erős, olykor viharos lesz.

A zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat már ki is adta az első fokú, citromsárga figyelmeztetést Komárom-Esztergom vármegyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint Északnyugat felől átmenetileg újra megnövekszik, majd az éjszaka második felében nagy területen csökken a felhőzet, de a szélvédett délnyugati és északkeleti részeken sok maradhat a felhő. Újabb hullámban valószínű többnyire záporos jellegű, vegyes halmazállapotú csapadék, amely az északkeleti részeken és a magasabban fekvő helyeken nagyobb eséllyel hózápor lehet, míg délnyugaton átmeneti ónos eső sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szelet továbbra is nagy területen kísérhetik erős, néhol viharos lökések, míg délnyugaton és helyenként az északkeleti tájakon jóval gyengébb lesz a légmozgás.

A felhőátvonulások mellett ország nagy részén többórás napsütés várható, de a szélvédett délnyugati és északkeleti részeken tartósabban felhős lehet az idő. Elszórtan lehet záporos csapadék, hózáporra nagyobb esély a magasabban fekvő helyeken és északkeleten van. Néhány záport dörgés, villámlás kísérhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!