Időjárás

2022.09.19. 12:29

Kiadták a figyelmeztetést a megyére: villámlás, jégeső és szélvihar jöhet

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. A meteorológia már ki is adta a citromsárga figyelmeztetést a megyére.

Kemma.hu

Forrás: MetFigyelő/Facebook

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szeptember 20., kedd éjfélig adott ki elsőfokú figyelmeztetést Komárom-Esztergom megye területére is 2022.09.20. kedd éjfélig. A prognózisuk szerint hétfőn szórványosan lehet zivatar kialakulására számítani az országban, amit néhol viharos, 60-80 kilométer/órás szél és apró szemű jég kísérhet.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint az erősen felhős égből többfelé várható eső, majd északnyugat felől szakadozik a felhőzet, de egész nap előfordulnak újabb záporok. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. 15-17 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

citromsárga időjárás figyelmeztetés
Az egész országra kiadták a citromsárga figyelmeztetést
Forrás: met.hu

Szeptember 20-án, kedden felhőátvonulásokra számíthatunk, délutántól több záporral. Főleg északkeleten lehet ismétlődő csapadék. Erős marad az északnyugati szél. 14 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Napközben a középső országrészben elvétve, délnyugaton, illetve az ország keleti harmadán nagyobb eséllyel alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív, 10-20 milliméternyi csapadék, átmeneti szélerősödés, apró szemű jég kísérhet.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent majd. Emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A Köpönyeg.hu orvosmeteorológiai előrejelzése szerint gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!