Időjárás

2022.08.18. 07:42

Kiadták a másodfokú figyelmeztetést: 39 fokos hőséggel tör megyénkre a kánikula

A hét második felében még jobban rákapcsol a forróság. Komárom-Esztergom megyére már a narancssárga figyelmeztetést is kiadták a hőség miatt.

Kemma.hu

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Tovább fokozódik a hőség térségünkben. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint csütörtökön sok napsütés mellett délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ám ebből csapadék nem fordul elő. Rekkenő, országos hőség lesz 33-39 fokos csúcsértékkel. A délies szél megélénkül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére már ki is adta a másodfokú, narancssárga figyelmeztetést a tikkasztó hőség miatt. A napi középhőmérséklet 27 fok felett valószínű.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint csütörtökön tovább fokozódik a hőség, a nyugati és az északkeleti megyékben 25 fok felett, másutt az országban 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Többnyire derült lesz az ég, kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a napsütést. Csapadék nem valószínű. A Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik a déli, délnyugati szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 39 fok között valószínű, késő estére 21 és 30 fokra hűl le a levegő.

Az orvosmeteorológia figyelmeztet, hogy jelenleg ugyan fronthatás nem terheli szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekeknél, időseknél, illetve a szabadon dolgozóknál jelent veszélyt a meleg. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!