Időjárás

2022.08.26. 17:30

Citromsárga figyelmeztetés a megyére: heves zivatarok uralhatják a hétvégét

Az előrejelzések szerint ismét csapadékos hétvége elé nézünk. A meteorológia szombatra és vasárnapra is kiadta a figyelmeztetést a megyére a heves zivatarok miatt.

Kemma.hu

Forrás: MetFigyelő/Facebook

A mögöttünk hagyott hétvége után az előttünk álló is hozhat csapadékot. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint szombaton és vasárnap is záporokra, heves zivatarokra lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már mára kiadta az elsőfokú figyelmeztetést a heves zivatarok veszélye miatt. Azonban nem csak pénteken, hanem egész hétvégén, szombaton és vasárnap is érvényben van a citromsárga figyelmeztetés a megyénkre. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

A meteorológia előrejelzése szerint szombaton több órára mindenütt kisüt a nap, de délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, illetve elsősorban a Dunántúlon egyre nagyobb területen válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés. Kiemelten a Dunántúlon várható elszórtan nagyobb eséllyel zápor, zivatar, de a középső országrészben és a Duna-Tisza köze déli részén is kialakulhatnak kisebb valószínűség mellett ilyen csapadékgócok. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 36 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Forrás: met.hu

Vasárnap a fátyolfelhők és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap. Szórványosan számíthatunk záporesőre, zivatarra. Hajnalban a kevésbé felhős tájakon foltokban pára, köd képződhet. A nyugatias szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 12 és 21 között várható, 15 fok alá a hidegre érzékeny helyeken hűlhet a levegő. A maximum általában 25 és 34 fok között valószínű, a magasabb értékek a keleti megyékben várhatók.

Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!