Időjárás

2022.06.05. 07:04

Továbbra is él a figyelmeztetés: heves zivatarok zárhatják a hetet megyénkben

A meteorológia a hét utolsó napjára is fenntartotta a citromsárga figyelmeztetést Komárom-Esztergom megyében a heves zivatarok miatt.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Nagyon úgy tűnik, hogy vasárnapra sem stabilizálódik a légkör, így a hét utolsó napján is kell csapadékra készülnünk. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint, reggel a délnyugati tájakon fordul elő még zápor, zivatar; majd sok napsütésre, mellette gomolyokra számíthatunk. Délutántól, estétől valószínű nyugat felől újabb felhősödés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat után továbbra is érvényben tartja az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. Szomszédunkban, Győr-Moson-Sopron megyében rosszabb a helyzet, oda a felhőszakadások miatt narancssárga, másodfokú figyelmeztetést is kiadtak.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint, vasárnap délelőttig az Alföldön, eleinte északkeleten, esetleg a Dunántúl keleti, délkeleti részén várhatók zivatarok. Zivatarban néhol rövid idő alatt 20-30 milliméter csapadék, jégeső, 50-70 kilométer/órás szél előfordulhat. A zivatartevékenység főként a Dél-Alföldön akár a déli órákig is kitarthat.

Délutántól a Dunántúlon ismét erőteljesen labilizálódik a légkör. Kiemelten késő este nyugaton heves zivatarok, felhőszakadás kialakulása is várható. Helyenként rövid idő alatt 30-50 milliméter csapadék, nagy méretű jég és 70-90 kilométer/órát meghaladó szél is társulhat a zivatarokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!