Időjárás

2022.05.07. 20:34

Jég és eső is jön - kiadták az elsőfokú riasztást Komárom-Esztergomra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki a zivatarok miatt.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Mint írják, bár május 7-e szombaton az esti órákban fokozatosan lecseng a zivatartevékenység, vasárnap a késő délelőtti óráktól kezdve van esély zivatar kialakulására. Először a Dunántúli- és Északi-középhegységben, majd a Dunántúl északi felében, valamint az alföldi területeken. Az zivatarokat intenzív csapadékképződés (erősebb gócokban körülbelül 20 milliméter) erős, akár viharos széllökések (50-65 kilométer/óra), valamint apró szemű jég is kísérheti.

Forrás: met.hu

A koponyeg.hu tájékoztatása szerint vasárnap fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen. Elsősorban az északi területen fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. 21-22 Celsius fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Hétfőn aztán a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délután elszórtan pattannak ki zivatarok, záporok - nagyobb eséllyel nyugaton. Az ÉK-i szél több helyen lesz élénk. 20-25 Celsius fok valószínű.

Kedden napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Csapadékra már kicsi az esély. 20-25 Celsius fok között várható a maximum. Szerdától aztán ismét visszatér a napos idő. Délnyugatira vált az áramlás, egyre melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, így beköszönthet a nyárias időjárás sok napsütéssel, és 24-30 Celsius fokos csúcsértékekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!